Klanten Vandebron en Original Beans financieren behoud regenwoud

Energiemarktplaats Vandebron en het chocolademerk Original Beans hebben een 100 procent door consumenten gefinancierde regenwoudconservatie-project gestart. Naar eigen zeggen is dit het eerste project wat in zijn geheel door consumenten gefinancierd wordt.

Vandebron laat consumenten zelf duurzame energie kopen van onafhankelijke producenten, zoals boeren met een windmolen op hun erf. Vandebron laat nu hun klanten zelf hun energievoorziening CO2-neutraal te maken. Klanten kunnen de uitstoot van hun gasverbruik compenseren met de emissierechten van cacaoboeren in Ecuador, waar Original Beans cacaobonen verbouwt. De betalingen hiervoor gaan rechtstreeks naar een project wat het bedreigde woud in de provincie Esmeraldas beschermt.

De boeren in Ecuador zijn vastbesloten alles eraan te doen om het woud te behouden, het woud is onder andere het laatste gebied waar de bruinkopslingeraap leeft. En er groeit van oorsprong Arriba-cacao in het gebied. De lage cacaoprijzen en illegale houtkap bedreigen echter het bestaan van het woud en de inwoners van het gebied, concluderen Vandebron en Original Beans. Met dit project betalen ze door middel van cacao-inkoopcontracten voor een lange periode voor de lokale cacao-infrastructuur en voor trainingen voor gemeenschappen. Op deze manier worden de inwoners gesteund bij het behoud van hun tradities en ecosysteem.

Philipp Kauffmann, oprichter en directeur van Original Beans, gelooft dat alles wat er wordt geconsumeerd op de wereld, kan worden teruggegeven aan de natuur. Dit kan natuurlijk alleen als leveranciers nieuwe productieketens opzetten, terwijl klanten een eenzijdig product wordt geboden. Volgens Kauffmann worden dit soort producten of diensten normaliter gefinancierd door overheden over stichtingen. Maar door dit nieuwe project heeft de consument de leiding.

Bron.

Geplaatst in Leveranciers, Méér energie.