Laadpalen

Waarom zijn laadpalen juist nu interessant? 

Op korte termijn zal de behoefte naar oplaadpunten voor elektrische auto’s explosief toenemen. Dit komt door een aantal marktontwikkelingen die al zijn begonnen. Bijvoorbeeld door de toegenomen actieradius van elektrische auto's, deze is gestegen naar meer dan 300 km en dit zal alleen maar toenemen. De elektrische auto’s worden ook steeds betaalbaarder (Hyundai Ioniq, Opel Ampera E, e-Golf). In 2018 komen er zelfs meer dan 26 nieuwe modellen op de markt van 15 fabrikanten. In 2020 zullen rond de 300.000 elektrische auto’s in Nederland rondrijden. 

  • Meer betaalbare elektrische auto's
  • Steeds groter wordende actieradius
  • Stop productie hybride auto's 

Eneco Elektrisch Laden

"U wilt snel, makkelijk en veilig uw elektrische of hybride auto laden. Thuis, op het werk en onderweg. Eneco Elektrisch Laden heeft laadpunten voor zowel thuis als zakelijk. Ook kunt u laden bij alle openbare laadpalen in Nederland met 100% Eneco HollandseWind®; dat is stroom uit onze Nederlandse windparken. Zo rijdt u echt CO2-neutraal en duurzaam."

Eneco 'vergroend' dus de verbruikte energie, ongeacht leverancier of laadpaal. Ook hanteert Eneco één tarief per kWh, mocht de leverancier van de desbetreffende laadpaal, of de paaleigenaar, een hoger tarief rekenen, betaalt Eneco dit verschil. 

Eneco is met haar laadpalen een serviceverlener voor laadpalen. Men hoeft dus géén klant te zijn bij Eneco om gebruik te kunnen maken van de laadpalen. Eneco werkt samen met laadpaal-leveranciers EV-Box en ICU.