Pop-up store voor energiebesparing

De pop-up store, Energiebesparing 010, is gevestigd in Rotterdam en alle inwoners van de stad kunnen er terecht voor antwoord op hun energiebesparingsvragen. De Rotterdamse wethouder Langenberg (Duurzaamheid) opende zaterdag de nieuwe tijdelijke advieswinkel van de gemeente Rotterdam aan de Van Oldenbarneveltplaats, tegenover de Bijenkorf.

De energienota kan een forse kostenpost zijn, vooral bij oude woningen gebouwd vóór 1980. Tot die tijd was goed isoleren geen prioriteit, waardoor veel bewoners nu kampen met tocht en kou. De warmte gaat naar buiten met als gevolg dat de Rotterdammers veel geld kwijt zijn aan hun energiekosten. Met simpele aanpassingen, zoals een tochtstrip bij de deur, kan er al veel geld worden bespaard. Maar ook over de meer complexere maatregelen wordt advies gegeven in de pop-up store. Van isolatie tot verwarmingsketels, alles wordt behandeld voor meer woonplezier en minder kosten.

De pop-up store is tot zeker 1 april geopend, daarna is het afwachten hoe lang het pand nog beschikbaar is. De inrichting van het pand heeft een duurzaam karakter en is ontworpen door het Rotterdamse collectief “De Bende”. De Bende maakt meubels met hout afkomstig uit Rotterdamse bouwplaatsen, wat normaal direct als afval wordt afgevoerd. Nu wordt het hout “ge-upcycled”. De planten in het pand worden door Stek verzorgd, een klein tuincentrum middenin Rotterdam, wat meer groene projecten initieert en organiseert.

Bron.

Geplaatst in Energie thuis, Méér energie.