Transparantie en kwaliteit

De energiesector is in oktober 2019 een register gestart voor wederverkopers van energiecontracten aan consumenten en bedrijven: Centraal Intermediair Register Energiemarkt (CIRE). Dit is een initiatief van energieleveranciers en distributieplatformen.
cire
NutSelect is een van de initiatiefnemers en meer dan een jaarlang hierbij betrokken. Wij vinden het belangrijk om transparantie en kwaliteit na te streven. Voor onze intermediairs, consumenten, zakelijke energieafnemers en daarmee ook onze bedrijfsvoering. Met onze deelname steunen we het doel van CIRE: het vergroten van de transparantie en het vertrouwen in de markt van (intermediaire) verkoop van energiecontracten. Samen voor een duurzame en eerlijke markt!

Elk type intermediair zou in het register ingeschreven moeten worden. Bemiddelt de intermediair via de telefoon, via persoonlijke verkoop, deur aan deur, vanuit een winkel, met een eigen handelsnaam of die van een ander? Het maakt geen verschil. Voor nieuwe partners van NutSelect geldt dat een inschrijving bij CIRE verplicht is vanaf 1/1/2020.

De voordelen van registratie in CIRE

Als geverifieerd intermediair onderscheidt jouw organisatie zich positief en draagt zij bij aan een positief imago van een duurzame en eerlijke intermediaire markt. Als geverifieerd intermediair ontvang je bovendien:
  • Het Transparantiekeurmerk van CIRE.
  • De bijbehorende status om energiecontracten te verkopen in opdracht van aan CIRE deelnemende energieleveranciers en distributieplatformen.
  • Mogelijkheid om het dossier van jouw organisatie te onderhouden en te delen met aan CIRE deelnemende energieleveranciers en distributieplatformen.
  • Toegang tot handzame, betaalbare compliance bouwstenen zoals voor jouw praktijk relevant nieuws, een kennisbank, e-learning en certificering.

Wil je meer weten over CIRE en de stichting SITE?

CIRE-register.nl
De energiesector wil hiermee bewerkstelligen dat klanten op een goede manier het energie aanbod krijgen dat ze op prijs stellen en dat niet goed functionerende wederverkopers niet meer door de sector worden ingezet. CIRE bestaat uit verschillende bedrijven uit de energiebranche. Zowel energieleveranciers als distribiteurs hebben zich aangesloten bij het register. Daarmee is minstens 85% van de markt voor dit type verkoop bereikt, aldus Patrick Jordens – woordvoerder van CIRE.

Samen voor een duurzame en eerlijke markt!

NutSelect
Princenhagelaan 13
4813 DA Breda
Contact
service@nutselect.nl
+31(0)85 - 88 83 482
Starten?
Ben je enthousiast? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

NutSelect NutSelect